• Recyclen Binnenbanden

Binnenbanden recyclen

Samen met onze bandenleverancier zorgen wij voor 100 % RECYCLEBARE binnenbanden! 

Dat Nederland een fietsland is, dat weten we. De cijfers liegen er ook zeker niet om, 84% van de Nederlandse bevolking bezit één of meer fietsen. Dat zijn bij elkaar heel wat rubberen binnenbanden die stuk gaan en verslijten. Met dat in het achterhoofd is HM Fietsen is op zoek gegaan naar een leverancier die de banden niet zomaar weggooit. Fietsbandenleverancier Schwalbe was de uitkomst. Het bedrijf verzamelt sinds 2015 binnenbanden en werkt samen met een productielocatie in Indonesië waar de banden worden gerecycled. Elke Schwalbe binnenband is 100% recyclebaar en bestaat op dit moment al voor 20% uit gerecycled materiaal. Sinds de start zijn er al meer dan 5 miljoen banden gerecycled.

Wat doen ze na het recyclen?

Dat is een goede vraag. Het gerecyclede butyl rubber wordt gebruikt bij de productie van nieuwe binnenbanden, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Schwalbe heeft een speciale methode ontwikkeld waardoor de kwaliteit behouden wordt. Elke nieuwe binnenband van Schwalbe bestaat al voor 20 procent uit gerecyclede grondstof. Je zult misschien denken, binnenbanden naar Indonesië vervoeren is niet echt duurzaam? Hier heeft Schwalbe ook goed over nagedacht. De energiebalans van het recycleproces, in combinatie met de manieren van transport, is toch duurzaam. Hiermee wordt slechts een vijfde van de energie verbruikt dan bij dezelfde hoeveelheid zonder deze visie.

Om meer te lezen over recyclen klik op onderstaande link:

https://www.schwalbe.com/nl/recycling

Heb je nog oude binnenbanden liggen? Breng deze dan vooral naar onze fietsenwinkel in Lelystad zodat wij ze kunnen opsturen naar onze bandenleverancier. Ben je toe aan een nieuwe binnenband en buitenband? Die kan je via onze webshop bestellen.

© HM Fietsen - Gemaakt door Cees & Co